Budinca de smochine - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Budinca de smochine

Budinca de smochine

Ingrediente:

  • 500 g smochine;
  • 8 ouă;
  • 300 g zahăr;
  • franzelă;
  • lapte.

Mod de preparare:

Se taie smochinele în felii subţiri, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi se adaugă 2-3 felii de franzelă înmuiată în lapte.

Se adaugă smochinele, iar albuşul bătut spumă se încorporează uşor.

Se arde zahăr pe fundul unei forme, se tapetează cand acesta s-a topit şi se toarnă compoziţia fierband-o la bain-Marie.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Budinca de zmeura Ingrediente: 600 ml suc de zmeură; 200 g zahăr; 50 g unt; 150 g migdale sau nuci; 100 g franzelă […]
  • Budinca din branza de vaci Ingrediente: 200 g branză de vaci; 125  g  zahăr;  2  linguri cu faina; 2 […]
  • Budinca rapida Ingrediente: 4 linguri cu făină; 2 ouă; unt; 4 linguriţe zahăr; 1 ceaşcă cu lapte […]
  • Budinca de dovlecei Ingrediente: 5-6 dovlecei de marime potrivita; 2 linguri faina; 100 g unt; 1 ceasca mare cu […]
  • Budinca de cartofi cu carne Ingrediente: 120 g unt; 4 oua; 1 pahar de smantana; 50 g cascaval ras; 500 g cartofi; 300 g […]

Comentarii: Budinca de smochine

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player