Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 linguri de bulion
- 1 lingura de otet
- 1 catel de usturoi
- 1|2 frunza de dafin
- 3 cuisoare
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
- 1|2 lingurita de zahar
- 4 linguri de branza rasa
- 4 linguri de pesmet
- 3 oua
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Se fierbe spanacul si se toaca. Separat se fierbe bulionul cu otet si cu usturoi, funza de dafin, cuisoarele, ceapa, sare, piper si zahar. Se face un sos destul de scazut, se trece prin sita se amesteca cu spanacul, se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga branza rasa, pesmetele si ouale. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa. Se rastoarna. Se serveste cu sos picant de rosii.
Pofta Buna !