Cafea “Exotic” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Bauturi » Cafea “Exotic”

Cafea “Exotic”

Ingrediente:

  • coaja unei lamai si a unei portocale;
  • 4 bucati lungi de scortisoara;
  • o lingura de cuisoare;
  • 24 de bucati de zahar;
  • 4 cesti de cafea foarte tare si fierbinte;
  • 3/4 cesti cu coniac;

Mod de preparare:

Se taie coaja de lamaie si portocala in malele fine si se pun intr-un vas incalzit, impreuna cu scortisoara, cuisoarele, zaharul. Se adauga coniacul si se da foc. Apoi se varsa lent cafeaua calda in amestecul flambat. Se lasa cateva minute sa se infuzeze, se filtreaza printr-un tifon si se seveste in cescute mici.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cafe-Coniac Ingrediente: o ceasca cu cafea tare si fierbinte; o bucata de zahar; o lingura de […]
  • Cafea cu Mirodeni Ingrediente: 4 cescute de cafea foarte tare; cateva bucati de coaja de portocala; praf de […]
  • Cafea Americana Ingrediente: 2 linguri  cu cacao; 2 linguri cu zahar pudra; 2 cesti cu lapte; 2 cesti cu […]
  • Cafea-Grog Ingrediente: o ceasca de cafea; 1/2 ceasca de vin rosu; 3 cubulete de […]
  • Cafea Flambata Ingredintele se pot alege dupa preferinta, se poate face o cafea flambata cu orice tip de […]

Comentarii: Cafea “Exotic”

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player