Caltabosi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Caltabosi

Caltabosi

Ingrediente:

  • 1 kg orez
  • 0,5 kg ficat de porc
  • 1/2 de plaman
  • 1,5 kg de carne de la cap
  • 1 inima
  • 300 g de slanina de langa cap
  • intestine mai groase de la porc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • maioran

Mod de preparare:

Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.
Intestinele se curata bine de tot, se spala in multe ape reci, si se umplu cu amestecul rezultat. Se leaga apoi la capete, se pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert. Sa dea vre-o doua clocote. Apoi se scot, se lasa la racit.

 

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Caltabos de porc Ingrediente: ficatul de porc; o parte din plamini; o bucata de slanina (circa 1 […]
  • Muschi de vaca umplut Ingediente: Un muşchi de vacă; 400 g capac de porc; 200 g slănină; 50 g ceapă; 2 g piper; 2 […]
  • Fasole verde cu carne Ingrediente: 1 kg fasole; 400 g carne; 1 lingura untura sau ulei; 1 ceapa; 4 […]
  • Gaina rasol Ingrediente: 1 gaina de 1kg 4L apa zarzavat de supa sare [ad#ad-1] Mod de preparare: Se alege […]
  • Pilaf din carne de porc Ingrediente: 600 g carne de porc; 1 lingura untura; 1 ceapa; sare; piper; 1 lingura bulion de […]

1 Comment

  1. Aquarion says:

    Cum a fost la voi caltabosul de craciun? A facut maica-mea unul cam nereusit anul asta si nu prea am mancat.

Comentarii: Caltabosi

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player