Ingrediente:
- 1 kg orez
- 0,5 kg ficat de porc
- 1/2 de plaman
- 1,5 kg de carne de la cap
- 1 inima
- 300 g de slanina de langa cap
- intestine mai groase de la porc
- 1 ceapa
- sare
- piper
- cimbru
- maioran
Mod de preparare:
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.
Intestinele se curata bine de tot, se spala in multe ape reci, si se umplu cu amestecul rezultat. Se leaga apoi la capete, se pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert. Sa dea vre-o doua clocote. Apoi se scot, se lasa la racit.
Pofta buna !
Cum a fost la voi caltabosul de craciun? A facut maica-mea unul cam nereusit anul asta si nu prea am mancat.