Ingrediente:
- jumatate cap de vitel;
- 3 I apa;
- 1/2 lingura de sare;
- 1 ceapa mica;
- 8 boabe de piper;
- 1 frunza de dafin;
- 3 linguri de otet;
- 1 albus;
Mod de preparare:
Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimband apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange.
Capul trebuie si fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o jumatate de lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cand apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un, castron.
Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat cat punand citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batind cu incetul, un albus de ou. Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste came si se da la rece sa se intareasca.
Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.