Ingrediente:
- o caracatiţă de circa un kg;
- 2 cepe;
- 2 căţei de usturoi;
- 100 ml ulei;
- un pahar de vin roşu;
- 2 pahare de suc de roşii;
- 1/2 linguriţă nucşoară;
- 2 frunze de dafin;
- pătrunjel verde tocat;
- 6 porţi orez;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Caracatiţă se spală şi se taie în bucăţele mici.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Într-un vas cu ulei, pe foc mediu, se călesc ceapa şi usturoiul timp de 2 minute, apoi se adaugă bucăţile de caracatiţă şi se mai căleşte compoziţia 2-3 minute, amestecând continuu.
Se toarnă deasupra vinul roşu şi un pahar cu apă şi totul se fierbe 10 minute la foc mediu.
Se adaugă în vas sucul de roşii, nucşoară,frunzele de dafin, sarea, piperul şi compoziţia se lasă pe foc domol până când se îngroaşă sosul.
Preparatul se serveşte cu orez fiert, presărat cu pătrunjel tocat.