Caracatita in sos de rosii - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Caracatita in sos de rosii

Caracatita in sos de rosii

Ingrediente:

  • o caracatiţă de circa un kg;
  • 2 cepe;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 100 ml ulei;
  • un pahar de vin roşu;
  • 2 pahare de suc de roşii;
  • 1/2 linguriţă nucşoară;
  • 2 frunze de dafin;
  • pătrunjel verde tocat;
  • 6 porţi orez;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Caracatiţă se spală şi se taie în bucăţele mici.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Într-un vas cu ulei, pe foc mediu, se călesc ceapa şi usturoiul timp de 2 minute, apoi se adaugă bucăţile de caracatiţă şi se mai căleşte compoziţia 2-3 minute, amestecând continuu.

Se toarnă deasupra vinul roşu şi un pahar cu apă şi totul se fierbe 10 minute la foc mediu.

Se adaugă în vas sucul de roşii, nucşoară,frunzele de dafin, sarea, piperul şi compoziţia se lasă pe foc domol până când se îngroaşă sosul.

Preparatul se serveşte cu orez fiert, presărat cu pătrunjel tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piept de pui mediteranean Ingrediente: 2 bucati piept de pui; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; 1 ardei rosu; 4 linguri ulei de […]
  • File de peste in sos de creveti Ingrediente: 4 fileuri de peste; 250 g creveţi mici; 2 căţei de usturoi; o lingura de pătrunjel […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Varza acra cu carne Ingrediente: 500 g carne de porc; 1 varza acra (circa 2-3 kg); 2 linguri untura; 1 pahar bulion de […]
  • Scoici in sos de vin alb Ingrediente: 2 kg de scoici(midii); 2 căţei de usturoi; 2 cepe; 2 linguri pătrunjel verde […]

Comentarii: Caracatita in sos de rosii

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player