Ingrediente:
- 1,2 kg cartofi;
- 150 g ceapă;
- 100 ml ulei;
- 2 ouă;
- sare ;
- piper;
Mod de preparare:
Se aleg cartofi de aceeaşi formă şi mărime, se curăţă de coajă, se spală, se şterg şi se frecă cu sare, se pun într-o tavă la cuptor încins, întorcându-se pe toate părţile, să nu se rumenească uniform.
După ce s-au copt, se lasă să se răcească se taie în două şi se scobeşte miezul, fără a se strica pereţii.
Ceapa se curăţă şi foarte mărunt tăiată, se căleşte în jumătate din ulei. Când începe să se rumenească se adaugă miezul de la cartofi, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă deasupra, se presară cu făină şi se aşează într-o tigaie cu unt sau ulei bine înfierbântat, cu partea umplută în jos ca să se prăjească repede.
Se servesc aşezaţi pe partea prăjită în sus, cu salată verde, de roşii sau miez de varză murată.