Cartofi cu sos de smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Cartofi cu sos de smantana

Cartofi cu sos de smantana

Ingrediente:

  • 1kg cartofi;
  • 5 linguri cu ulei;
  • piper alb;
  • sare;
  • chimen macinat;
  • oregano;
  • rozmarin;
  • 6 catei usturoi;
  • 1/2 ardei iute;
  • 400ml smantana vegetala;
  • 50ml ulei;

Mod de preparare:

Curata cartofii de coaja si taie-i in felii groase. Pune-i intr-o tava de cuptor impreuna cu uleiul.

Presara piperul alb,sarea,chimenul,oregano si rozmarinul si amesteca bine. 

Pune apa pana la jumatatea cartofilor si da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute,intre timp prepara sosul picant cu smantana.

Freaca usturoiul pisat cu sare si jumatate din ulei, pana se face cremos.

Adauga ardeiul iute marunt-marunt si smantana cate putin, frecand continuu. Adauga si restul de ulei.

Scoate cartofii din cuptor si arunca soscul peste ei.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Cartofi cu sos de smantana

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player