Ingrediente:
- 1kg cartofi;
- 5 linguri cu ulei;
- piper alb;
- sare;
- chimen macinat;
- oregano;
- rozmarin;
- 6 catei usturoi;
- 1/2 ardei iute;
- 400ml smantana vegetala;
- 50ml ulei;
Mod de preparare:
Curata cartofii de coaja si taie-i in felii groase. Pune-i intr-o tava de cuptor impreuna cu uleiul.
Presara piperul alb,sarea,chimenul,oregano si rozmarinul si amesteca bine.
Pune apa pana la jumatatea cartofilor si da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute,intre timp prepara sosul picant cu smantana.
Freaca usturoiul pisat cu sare si jumatate din ulei, pana se face cremos.
Adauga ardeiul iute marunt-marunt si smantana cate putin, frecand continuu. Adauga si restul de ulei.
Scoate cartofii din cuptor si arunca soscul peste ei.