Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi;
- 200 g brânza;
- 100 g unt;
- 2 ouă;
- 50 g caşcaval;
- 200 g lapte;
- 30 g faină;
- sare;
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii în coajă şi se taie felii subţiri. Jumătate din unt se încălzeşte, se adaugă făina şi după ce s-a încins bine, se stinge cu lapte cald şi se lasă să dea un clocot.
În acest sos alb răcit, se adaugă ouăle, brânza rasă, se amestecă bine, se adaugă cartofii tăiaţi, se mai amestecă uşor să se incorporeze totul şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi presară cu pesmet alb. Se netezeşte bine şi se presară cu caşcaval ras. Se pune în cuptor încins şi se ţine până se rumeneşte toată suprafaţa.
Se serveşte caldă stropită cu unt fierbinte.