Chec de Craciun - RETETE CULINARE

Retete culinare » Chec, Desert » Chec de Craciun

Chec de Craciun

Ingrediente:

400 g de unt
400 g de zahar
7 oua
400 g de faina
zahar vanilat
1 pliculet de praf de copt
3 linguri de rom, sau coniac, sau wiskey
200 g de migdale taiate
200 g de stafide
200 g de curmale taiate
200 g de smochine taiate

    Mod de preparare:

    Untul, zaharul, vanilia, ouale se freaca spuma, se adauga faina si praful de copt. Se amesteca fructele uscate care au fost tinute in rom si migdalele. Amestecul se toarna in doua tavi de chec tapetate cu faina si se introduc in cuptorul incins la 180 de grade.
    Se coace circa 95 de minute. Se pudreaza cu zahar.

     

    Pofta buna !

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Chec simplu Ingrediente: 6 ouă; 1/2 kg făină; l/2kg zahăr pudră; 1 praf copt; 2 vanilii; coajă de […]
    • Chec ieftin Ingrediente: ½ pahar cu ulei; ½ pahar cu lapte sau iaurt; 1 pahar cu zahăr pudră; 1 […]
    • Chec cu fructe zaharate Ingrediente: 90 g zahăr pudră; 90 g unt sau margarina; 125 g stafide; 2 ouă; 150 g […]
    • Chec cu stafide si migdale Ingrediente: 250g unt 250g zahar 250g faina 6 oua 150g stafide 50g migdale 1 lingura de unt […]
    • Chec”Ileana” Ingrediente: 6 oua; 12 linguri cu zahar tos; 8 linguri cu ulei; o lamaie; 5 linguri cu […]

    Comentarii: Chec de Craciun

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player