Chec de lamaie - RETETE CULINARE

Retete culinare » Chec, Desert » Chec de lamaie

Chec de lamaie

Ingrediente:

  • 250g margarina rama
  • 200g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf sare
  • 50ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250g faina

Glazura

  • 50g margarina
  • 50g zahar pudra
  • 50ml zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se incalzeste bine cuptorul.Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat, dupa aceea se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.Se adauga laptele,mixam bine, se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt. Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediuPentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec bicolor Ingrediente: 3 ouă; 10 linguri cu zahăr pudră; 12 linguri (rase) cu făină; 15 linguri cu […]
  • Chec ieftin Ingrediente: ½ pahar cu ulei; ½ pahar cu lapte sau iaurt; 1 pahar cu zahăr pudră; 1 […]
  • Chec cu scortisoara Ingrediente: 4 ouă; 1 cană cu făină; 2 linguri cu apă călduţă; 1 cească cu zahăr; un varf de […]
  • Chec cu fructe zaharate Ingrediente: 90 g zahăr pudră; 90 g unt sau margarina; 125 g stafide; 2 ouă; 150 g […]
  • Chec simplu Ingrediente: 6 ouă; 1/2 kg făină; l/2kg zahăr pudră; 1 praf copt; 2 vanilii; coajă de […]

Comentarii: Chec de lamaie

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player