Ingrediente:
- 250g margarina rama
- 200g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf sare
- 50ml lapte
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 4 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 250g faina
Glazura
- 50g margarina
- 50g zahar pudra
- 50ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se incalzeste bine cuptorul.Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat, dupa aceea se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.Se adauga laptele,mixam bine, se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt. Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediuPentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.
Pofta buna !