Chec englezesc - RETETE CULINARE

Retete culinare » Chec, Desert » Chec englezesc

Chec englezesc

Ingrediente:

  • 250 g făină;
  • 250 g unt;
  • 250 g zahăr pudră;
  • 5 ouă;
  • 100 stafide;
  • ½ pahar cu lapte;
  • 100 g rahat;
  • coajă de lămaie;
  • 1 praf de copt.

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul circa 20  minute, se adauga pe rand gălbenuşurile, apoi laptele, făina cu praful de cop si coaja de lămaie, rahatul tăiat mărunt, stafidele şi, se înglobează uşor albuşurile spumă.

Se toarnă în formă unsă cu unt.

Se coace la foc potrivit.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec spornic Ingrediente: 6 ouă; 200 g unt; 400 g zahăr; 500 g făină; 1 cană cu lapte călduţ; 1 praf de […]
  • Chec cu nescafe Ingrediente: 3 ouă; 100 g unt; 250 g zahăr; 250 g făină; ½ ceasca cu lapte călduţ; 1 […]
  • Chec cu stafide Ingrediente: 5 ouă; zahăr cât cântăresc ouăle; aceeaşi cantitate de făină şi de stafide […]
  • Chec cu ulei si anason Ingrediente: 1 pahar cu lapte; 1 pahar cu zahăr; ½ pahar cu ulei; 10 Iinguri cu […]
  • Chec “Vali” Ingrediente: 6 ouă; 1 cană cu zahăr; 1 cană cu făină; 8 linguri cu […]

Comentarii: Chec englezesc

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player