Chec “Marieta” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Chec, Desert » Chec “Marieta”

Chec “Marieta”

Ingredinete:

  • 6 oua;
  • un pahar de ulei;
  • 2 pahare cu zahar;
  • 3 pahare cu faina;
  • sare;
  • coaja de lamaie;

 

 

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul pana se formeaza o spuma, se toarna treptat uleiul, apoi faina si coaja de lamaie. Se sareaza cu un varf de cutit de sare. Pentru siguranta se adauga si un praf de copt.

Formele se ung cu unt, se tapeaza cu faina, se toarna compozitia care,dupa preferinta, se face cu stafide, nuci sau cacao.

Se introduce in cuptorul incins si se coace 45 de minute.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec cu smantana Ingrediente: 2 ouă; 250 g zahăr pudră; 250 g smantana; 250 g făină; 1 praf de copt; coajă […]
  • Chec”Ileana” Ingrediente: 6 oua; 12 linguri cu zahar tos; 8 linguri cu ulei; o lamaie; 5 linguri cu […]
  • Chec “Floricel” Ingrediente: 3 oua; o ceasca cu zahar; o ceasca cu faina; o portocala(coaja si zeama); 3 linguri […]
  • Chec “Geta” Ingrediente: 6 oua; 6 linguri cu ulei; un pahar su jumatate cu zahar; o lamaie rasa si […]
  • Chec “Vali” Ingrediente: 6 ouă; 1 cană cu zahăr; 1 cană cu făină; 8 linguri cu […]

Comentarii: Chec “Marieta”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player