Chec Marmorat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Chec Marmorat

Chec Marmorat

Ingrediente:

  • 4 oua;
  • 200 g zahar pudra;
  • 200 g faina;
  • 200 g unt sau margarina;
  • sare;
  • coaja rasa de lamaie;
  • 100 g cacao;

Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina alternand cu untul topit, apoi albusurile spuma cu sarea. Se lucreaza pasta si se imparte in doua: prima pasta se parfumeaza cu coaja de lamaie, iar in a doua se incorporeaza cacaua.

Se unge o forma (in coroana) si se toarna cele doua paste succesiv. Se coace la foc mijlociu.

Se pudreaza din abundenta cand este cald inca.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec din zahar ars Ingrediente: 1 ½ pahar cu zahăr pudră; 1 ou; 1 lingură cu ulei; un varf de cuţit de […]
  • Chec”Ileana” Ingrediente: 6 oua; 12 linguri cu zahar tos; 8 linguri cu ulei; o lamaie; 5 linguri cu […]
  • Chec “Geta” Ingrediente: 6 oua; 6 linguri cu ulei; un pahar su jumatate cu zahar; o lamaie rasa si […]
  • Chec “Vali” Ingrediente: 6 ouă; 1 cană cu zahăr; 1 cană cu făină; 8 linguri cu […]
  • Chec cu fructe zaharate Ingrediente: 90 g zahăr pudră; 90 g unt sau margarina; 125 g stafide; 2 ouă; 150 g […]

Comentarii: Chec Marmorat

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player