Ingrediente:
- 6 ouă;
- 1/2 kg făină;
- l/2kg zahăr pudră;
- 1 praf copt;
- 2 vanilii;
- coajă de lămâie;
- rom;
- cacao;
- 2 păhărele ulei;
- 2 păhărele lapte;
- 150gr nucă tăiată feliuţe;
Mod de preparare:
Se freacă 6 gălbenuşuri cu 1/2 zahăr pudră (care se pune tot câte un pic să nu se întărească).
La urmă se pune uleiul tot aşa câte un pic.
Se pune laptele.
În 100 gr lapte se pune praful de copt şi se omogenizează bine. Apoi se rade o lămâie în cocă şi se bat cele 6 albuşuri şi se pun încet în cocă.
După ce s-a frământat, se ia un sfert din cocă şi se freacă cu 2 linguri cacao, romul şi nuca.
Se pune coca în tăvi unse şi tapetate cu făină, iar pe mijloc se pune coca cu cacao.
Se coace la foc încins şi apoi la economic.