Chec “Zi si noapte” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Chec, Desert » Chec “Zi si noapte”

Chec “Zi si noapte”

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 250 g zahăr;
  • 250 g făină;
  • 100 g unt;
  • 2 linguri cu lapte;
  • coajă de lămaie;
  • 1 pachet cu praf de copt;
  • 1 lingură cu cacao;
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:

Se freacă untul pană devine o spumă, apoi se adaugă zahărul, ouăle, coaja rasă de lămaie şi făina cu praful de copt.

Se freacă din nou.

Jumătate din compoziţie se amestecă cu cacao.

Se unge forma şi se toarnă alternativ cate o lingură din compoziţia albă şi brună pană se termină totul.

Se coace la foc potrivit, se pudrează cald.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec bicolor Ingrediente: 3 ouă; 10 linguri cu zahăr pudră; 12 linguri (rase) cu făină; 15 linguri cu […]
  • Chec din albus Ingrediente: 8 albuşuri; 300 g zahăr pudră; 150 g făină; 150 g unt; zeama şi coaja de la o […]
  • Chec cu smantana Ingrediente: 2 ouă; 250 g zahăr pudră; 250 g smantana; 250 g făină; 1 praf de copt; coajă […]
  • Chec spornic Ingrediente: 6 ouă; 200 g unt; 400 g zahăr; 500 g făină; 1 cană cu lapte călduţ; 1 praf de […]
  • Chec economic Ingrediente: 1 cană cu zahăr; 1 cană cu făină; 4 ouă; 5 linguri cu ulei; 5 linguri cu […]

Comentarii: Chec “Zi si noapte”

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player