Ingrediente:
chiftele:
- carne de vaca 300g;
- carne de porc 300g;
- slanina afumata 50g;
- 1 ou;
- franzela inmuiata in lapte 100g;
- sare;
- piper
sos:
- faina 1 lingura;
- lapte rece 3 linguri;
- 3 galbenusuri;
- smantana 300g;
- sare
Mod de preparare:
Carnea taiata bucati, impreuna cu slanina si franzela stoarsa se trec de 2 ori prin masina de tocat carne. Se adauga oul, sare si piper. Se amesteca bine aluatul, se da forma de chiftelute si se trec prin faina apoi se prajesc pe ambele fete. Faina se pune intr-o cratita mare, se toarna treptat laptele impreuna cu galbenusurile si toata compozitia si se bate bine cu telul. Se adauga smantana, continuand sa se bata deasupra aburilor pana cand incepe sa se ingroase(fara sa dea in clocot). Se ia de pe foc si se toarna, fierbinte, peste chiftelele calde. Se serveste imediat cu garnitura de spaghete, macaroane sau galuste de faina.