Chiftelute cu sos de smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Chiftelute cu sos de smantana

Chiftelute cu sos de smantana

Ingrediente:
chiftele:

  • carne de vaca 300g;
  • carne de porc 300g;
  • slanina afumata 50g;
  • 1 ou;
  • franzela inmuiata in lapte 100g;
  • sare;
  • piper

sos:

  • faina 1 lingura;
  • lapte rece 3 linguri;
  • 3 galbenusuri;
  • smantana 300g;
  • sare

Mod de preparare:
Carnea taiata bucati, impreuna cu slanina si franzela stoarsa se trec de 2 ori prin masina de tocat carne. Se adauga oul, sare si piper. Se amesteca bine aluatul, se da forma de chiftelute si se trec prin faina apoi se prajesc pe ambele fete. Faina se pune intr-o cratita mare, se toarna treptat laptele impreuna cu galbenusurile si toata compozitia si se bate bine cu telul. Se adauga smantana, continuand sa se bata deasupra aburilor pana cand incepe sa se ingroase(fara sa dea in clocot). Se ia de pe foc si se toarna, fierbinte, peste chiftelele calde. Se serveste imediat cu garnitura de spaghete, macaroane sau galuste de faina.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Praz cu smantana Ingrediente: 1 legatura buna de praz 1 ceasca de lapte 1 lingura de unt 1 ceasca de smantana 1 […]
  • Pulpe de pui la cuptor cu smantana Ingrediente: 1. Friptura 4 pulpe intregi sau 8 pulpe inferioare; 1 kg de cartofi; 50 g de […]
  • Bors cu smantana Ingrediente: 2l bors; apa 1kg; carne de vaca 1kg; o ceapa; 1 morcov; o legatura patrunjel; o […]
  • Chiftelute Ingrediente: 350 g carne de porc; 250 g carne de vaca; 200 g cartofi; 100 g franzela; 1 lingura […]
  • Chiftele de zarzavat Ingrediente 2 morcovi 2 patrunjei 1 telina 1 praz 5 cartofi 2 oua 2 linguri de branza 3 […]

Comentarii: Chiftelute cu sos de smantana

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player