Ingrediente:
- 350 g carne de porc;
- 250 g carne de vaca;
- 200 g cartofi;
- 100 g franzela;
- 1 lingura condimente;
- 1 lingura ceapa;
- 1 ou;
- verdeata;
- sare;
- piper;
- ulei
Mod de preparare:
Carnea, franzela muiata in apa rece si stoarsa, cartofii curatiti de coaja si ceapa inabusita in ulei se trec de 3-4 ori prin masina de tocat carne cu sita cea mai deasa.
Se adauga oul, verdeata si condimente mixte pentru tocaturi, din comert. In lipsa acestui condiment foarte pretios se adauga piper, cimbru, magheran si sare.
Cu palmele infainate se formeaza chiftele marunte de marimea unei nuci.
Se tree prin faina si se prajesc in mult ulei.
Se servesc calde sau reci.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Chiftelute http://www.la-cratita.ro/chiftelute/ […]