Ciabatta – paine italieneasca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Ciabatta – paine italieneasca

Ciabatta – paine italieneasca

Ingrediente:

  • un kg faină superioară;
  • 100 ml ulei de măsline;
  • 100 g grăsime fără sâmburi;
  • 25 g drojdie;
  • 600 ml apă;
  • o linguriţă de sare;

Mod de preparare:

Drojdia fărâmiţată se pune într-un vas cu gura largă, se amestecă cu 100 ml apă călduţa şi se lasă 10 minute să crească.

Făina se cerne şi se adaugă în vas, împreună cu sarea şi măslinele tăiate rondele mărunt.

Componentele se amestecă, apoi se frământă bine, adăugând treptat uleiul de măsline. După înglobarea uleiului, aluatul se scoate pe planşetă şi se întinde, apoi se pliază de câteva ori.

Aluatul se pune într-un castron,unde se lasă la crescut 45 de minute.

Aluatul crescut se scoate pe planşetă şi se împarte în bucăţi de aproximativ 200 g care se pun în forme alungite unse cu ulei, pe fundul cărora se întinde o foaie de pergament. Formele se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute, la foc mediu.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Paine de casa Ingrediente: un kg de faină; 60 g drojdie; 600 ml apă; 2 linguriţe de sare; 3 linguri ulei; o […]
  • Paine cu mamaliga si piper Ingrediente: 500 g aluat de pâine; 500 g mămăliga rece; 100 g faină; 1/2 linguriţă de sare […]
  • Paine cu seminte Ingrediente: 350 g faină integrală; 350 g faină de secară; 3 linguriţe drojdie uscată; 3 linguri […]
  • Vinete la cuptor Ingrediente: 4 vinete; un kg roşii; 100 g caşcaval; 200 g untură; 50 g […]
  • Strudel cu ciuperci asortate Ingrediente: 600 g ciuperci(champignon); hribi; 2 cepe(bulb); 4 fire ceapă verde; 6 linguri […]

Comentarii: Ciabatta – paine italieneasca

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player