Ciocolata de casa - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ingrediente:

  • 150 g unt;
  • 250 g lapte praf;
  • 100 g cacao;
  • 500 g zahăr;
  • 0,150 l apă.

Mod de preparare:

Se amestecă foarte bine untul cu laptele şi cacao pană se formează o pastă omogenă.

Se fierbe un sirop din zahăr cu apă pană se leagă ca pentru dulceaţă.

Se toarnă în diferite forme sau tăviţe pentru gheaţă, care se ţin la rece (zero grade) cel puţin 12 ore. Formele se ung cu unt înainte de a se umple.

Se obţine 1 kg de ciocolată.

Se poate pune în sirop o jumătate de baton de vanilie sau, cand se toarnă în forme, se pun alune.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciocolata de casa cu menta Igrediente: 500 gr lapte praf; 250 ml apa; 400 gr zahar; un pachet de unt; esenta de […]
  • Trufe Ingrediente: 100 g cacao; 1/2 ceaşcă cu cafea foarte concentrată; 5 linguri cu unt; 50 g migdale […]
  • Triunghiuri Ingrediente: 200 g unt; 2 linguri de zahăr pudră; 2 linguri de drojdie de bere; 1 praf de […]
  • Jeleu de gutui cu mere Ingrediente: 1 kg gutui; 2 l apă; 3-4 mere roşii; 1,500 kg zahăr la 1 l de […]
  • Strudel cu mere Ingrediente: 400 g făină; 200 g zahăr; 150 g unt; 1 lingură de unt­delemn; 1 lingură de […]

Comentarii: Ciocolata de casa

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player