Ingrediente:
- 1 kg burta;
- 1—2 morcovi;
- 1 patrunjel;
- 1 pastarnac;
- 1 ceapa;
- patrunjel verde;
- sare;
- ofet dupa gust;
- 1 galbenus de ou.
Mod de preparare:
Se spala in mai multe ape si se curata burta foarte bine.
Se fierbe in 4—5 l de apa clocotita cu sare la foc incet si oala acoperita. Fiarta se scurge, se taie in fisii de marime potrivita si se pune intr-o alta oala in care a fiert zarzavatul curatit si taiat.
Dupa 10—15 minute de fierbere impreuna cu zarzavatul, cu ajutorul unui polonic se toarna pe incet in castronul de supa in care galbenusul de ou a fost frecat bine cu o mica cantitate de otet si sare.
Pentru ca galbenusul de ou sa nu se taie, cu ajutorul unei linguri de metal tinuta in mina stanga, ciorba se amesteca continuu. Se serveste imediat.