Ciorba de burta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ingrediente:

  • 1 kg burta;
  • 1—2 morcovi;
  • 1 patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ceapa;
  • patrunjel verde;
  • sare;
  • ofet dupa gust;
  • 1 galbenus de ou.

Mod de preparare:

Se spala in mai multe ape si se curata burta foarte bine.

Se fierbe in 4—5  l de apa clocotita cu sare la foc incet si oala acoperita. Fiarta se scurge, se taie in fisii de marime potrivita si se pune intr-o alta oala in care a fiert zarzavatul curatit si taiat.

Dupa 10—15 minute de fierbere impreuna cu zarzavatul, cu ajutorul unui polonic se toarna pe incet in castronul de supa in care galbenusul de ou a fost frecat bine cu o mica cantitate de otet si sare.

Pentru ca galbenusul de ou sa nu se taie, cu ajutorul unei linguri de metal tinuta in mina stanga, ciorba se amesteca continuu. Se serveste imediat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciorba de perisoare Ingrediente: 300 g carne de vita sau de porc tocata; 1 felie de paine; 1 ou; 1 lingura ceapa […]
  • Ciorba de zarzavat Ingrediente: 2 cepe; un morcov; un păstârnac; un ardei gras; 2 litri de apă; 2 cartofi […]
  • Ciorba de loboda cu carne afumata Ingrediente: 500 g carne afumata; 1 farfurie adanca cu loboda; 4 fire de ceapa verde; marar; 3-5 […]
  • Ciorba de porc cu tarhon Ingrediente: 600 g carne de porc; 1 galbenus de ou; 1 morcov; 1 patrunjel; 2-3 linguri de […]
  • Ciorba radauteana Ingrediente: un piept de pui; 3-4 cepe nu prea mari; 2 morcovi; 200 g de telina; 1 ardei […]

Comentarii: Ciorba de burta

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player