Ciorba de burta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ingrediente:

pentru 10 portii:

  • 2k de burta
  • 3l apa
  • 1 kg picioare de vaca
  • 150g morcovi
  • 150g ceapa
  • 100g telina
  • 50g usturoi
  • 2g piper
  • 500g iaurt
  • 3 oua
  • 50g faina
  • 100ml otet
  • 100ml ulei sau untura
  • sare

Mod de preparare:

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cind burta este aproape fiarta se adauga morccvii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul. Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oaia cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pina da un clocot. Din gaibenusurile batute, iaurtul (smin-tina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se servefte cu mujdei.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciorba radauteana Ingrediente: un piept de pui; 3-4 cepe nu prea mari; 2 morcovi; 200 g de telina; 1 ardei […]
  • Ciorba de potroace Ingrediente: 800 g măruntaie de pasăre; o ţelină; 100 g morcov; 100 g albitură; 100 g […]
  • Ciorba de varza dulce Ingrediente: 1,5 kg de varză dulce; 150 g smântână; 50 g orez; 50 g untdelemn; 20 g […]
  • Ciorba de pasare a la grec Ingrediente: 800 g pasăre; 50 g ţelină; 100 g morcov; 100 g ceapă; 100 g albitură; 60 g […]
  • Ciorba de fasole cu oase de porc afumate Ingrediente: 800 g oase de porc afumate; 300 g fasole uscată; o ceapă; un morcov; o rădăcină de […]

Comentarii: Ciorba de burta

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player