Ingrediente:
- un kg crap;
- 600 g roşii;
- 60 g ulei;
- 30 g bulion de roşii;
- o ţelină;
- o ceapă;
- un morcov;
- 2-3 ardei graşi;
- o lingură oţet;
- o legătură leuştean şi verdeaţă;
- sare;
Mod de preparare:
Se spală, se curăţă şi se decupează crapul. Zarzavatul se taie subţire şi se căleşte cu ulei. Când s-a înmuiat se adaugă bulionul, se mai prăjesc împreună 2-3 minute şi se stinge cu apă caldă, mai puţină decât lichidul necesar pentru supă.
Când zarzavatul este fiert, se pune crapul, se adaugă borşul fiert în prealabil, roşii proaspete opărite şi curăţate de pieliţă, se mai fierbe totul 5-10 minute, se potriveşte de sare şi se serveşte presărat cu leuştean şi cu verdeaţă tocată.