Ciorba de loboda cu carne afumata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Ciorba de loboda cu carne afumata

Ciorba de loboda cu carne afumata

Ingrediente:

  • 500 g carne afumata;
  • 1 farfurie adanca cu loboda;
  • 4 fire de ceapa verde;
  • marar;
  • 3-5 catei de usturoi;
  • sare;
  • 1 ceasca mare cu lapte acru sau iaurt;
  • 1 lingura faina;
  • 2 linguri lapte;
  • pentru un gust acru mai pronuntat se poate folosi otet de fructe;
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea taiata in bucati potrivite, spalata cu apa calduta, se pune la foc sa fiarba in apa rece.

La carnea fiarta si apa scazuta la cantitatea necesara de ciorba se adauga loboda.

Cand si aceasta este fiarta se adauga ceapa, mararul, usturoiul, daca este necesar sare si faina desfacuta cu lapte.

Dupa cateva clocote se pune laptele acru si dupa dorinta se mai inacreste cu otet de fructe.

Ciorba aceasta inacrita cu bors poarta numirea de bors de loboda, dar atunci nu se mai adauga faina, ci la servit se pune smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciorba taraneasca din carne de pasare Ingrediente: Carne de pasare; morcov; patrunjel; pastarnac; varza; ceapa; fasole […]
  • Ciorba de perisoare Ingrediente: 300 g carne de vita sau de porc tocata; 1 felie de paine; 1 ou; 1 lingura ceapa […]
  • Ciorba de crap pescareasca Ingrediente: un kg crap; 600 g roşii; 60 g ulei; 30 g bulion de roşii; o ţelină; o ceapă; un […]
  • Ciorba de varza acra Ingrediente: 1,2 kg varză acră; 200 g costiţă; 150 g ceapă; 50 g bulion; 50 g untdelemn; 30 g […]
  • Ciorba de burta Ingrediente: 1 kg burta; 1—2 morcovi; 1 patrunjel; 1 pastarnac; 1 ceapa; patrunjel […]

Comentarii: Ciorba de loboda cu carne afumata

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player