Ciorba de Pui (gaina) - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe » Ciorba de Pui (gaina)

Ciorba de Pui (gaina)

Ingrediente:

  • 1 pachet “tacamuri” de pui (gaina);
  • 1 morcov;
  • 1 pastarnac;
  • O telina mica;
  • O ceapa;
  • 2 rosii din conserva;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri smantana;
  • O lingura orez;
  • Sare si vredeata (marar leustean si patrunjel);
  • 1l bors

Mod de preparare:

Ceapa tocata se pune la fiert cu 2 l apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se pune zarzavatul taiat subtire,orezul spalat,bucatile de carne si o parte din verdeata tocata. Se lasa pana fierbe de jumatate apoi se pune o rosie taiatafeliute si se sareaza. Cand carnea e bine fiarta se adauga cealalta rosie taiata felii, borsul fiert separat si se gusta de sare. Se inchide focul. Ciorba se drege cu oul batut amestecat cu smantana. Se presara restul de verdeata.Cu cat cat are mai multe oua si mai multa smantana cu atat ciorba este mai gustoasa.In loc de bors ,zeama se poate acri numai cu sare de lamaie , dupa gust.In acest caz, foloziti de la inceput numai 3 l de apa.

Va recomandam si urmatoarele retete

2 Comments

  1. Corina says:

    Am acrit ciorba cu lamaie, a iesit delicioasa

  2. Curs bnr says:

    Ciorba iese foarte buna si daca este acrita cu corcoduse verzi … atunci cand e sezonul lor.

Comentarii: Ciorba de Pui (gaina)

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player