Ingrediente:
- 1 pachet “tacamuri” de pui (gaina);
- 1 morcov;
- 1 pastarnac;
- O telina mica;
- O ceapa;
- 2 rosii din conserva;
- 1 ou;
- 2-3 linguri smantana;
- O lingura orez;
- Sare si vredeata (marar leustean si patrunjel);
- 1l bors
Mod de preparare:
Ceapa tocata se pune la fiert cu 2 l apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se pune zarzavatul taiat subtire,orezul spalat,bucatile de carne si o parte din verdeata tocata. Se lasa pana fierbe de jumatate apoi se pune o rosie taiatafeliute si se sareaza. Cand carnea e bine fiarta se adauga cealalta rosie taiata felii, borsul fiert separat si se gusta de sare. Se inchide focul. Ciorba se drege cu oul batut amestecat cu smantana. Se presara restul de verdeata.Cu cat cat are mai multe oua si mai multa smantana cu atat ciorba este mai gustoasa.In loc de bors ,zeama se poate acri numai cu sare de lamaie , dupa gust.In acest caz, foloziti de la inceput numai 3 l de apa.
Am acrit ciorba cu lamaie, a iesit delicioasa
Ciorba iese foarte buna si daca este acrita cu corcoduse verzi … atunci cand e sezonul lor.