Ingrediente:
- 4 salate;
- 4 fire de praz;
- 4 cartofi mijlocii;
- 4 fire de ceapă verde;
- un morcov;
- 2 linguri de orez;
- 2 linguri de ulei;
- 4 linguri oţet de mare;
- 2 linguri mărar verde tocat;
- o lingură leuştean verde tocat;
- 2 litri de apă;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Prazul şi ceapa se curăţă m se spală şi se taie inele, apoi se călesc un minut, într-un vas cu ulei încălzit.Morcovul se spală, se curăţă, se rade pe răzătoare co ochiuri mari , apoi se pune în vas peste praz.
Cartofii se curăţă, se spală , se taie cuburi şi se pun în vas, împreună cu orezul spălat. Totul se căleşte 1-2 minute la foc domol.
Acum se adaugă în vas circa 2 litri de apă caldă. Când amestecul începe să clocotească, se adaugă şi frunzele de salată spălate şi rupte în bucăţi mai mici, după care se fierbe ciorba circa 10 minute.
Când focul se stinge, se adaugă mărarul leuşteanul şi oţetul de mere şi se acoperă vasul cu un capac. După 10 minute ciorba se poate servi.