Ciorba de sfecla - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Ciorba de sfecla

Ciorba de sfecla

Ingrediente:

  • 600 g oase;
  • 500 g sfeclă;
  • 25 g oţet;
  • zarzavat de supă;
  • 300 g cartofi;
  • smântână;

Mod de preparare:

Se pun la fiert oase de porc. După ce s-au spumuit, se adaugă pentru gust o ceapă, un morcov, 1/2 ţelină, o albitură, o sfeclă roşie, toate crestate şi sare.

500-600 g sfeclă se taie foarte subţire, se frecă cu sare, se stropeşte cu oţet şi se înăbuşă. Când sfecla este aproape fiartă se adaugă 300-400 g cartofi tăiaţi în cuburi. Când tocatul e fiert se acreşte după gust, se potriveşte de sare şi se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ciorba de sfeclă este mult mai gustoasă, dacă se adaugă în timpul fiertului 20-30 g ciuperci uscate.

Poate fi preparată şi fără oase, în care caz se adaugă la urmă smântână.

 

 

 

 

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Ciorba de sfecla

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player