Ingrediente:
- 600 g oase;
- 500 g sfeclă;
- 25 g oţet;
- zarzavat de supă;
- 300 g cartofi;
- smântână;
Mod de preparare:
Se pun la fiert oase de porc. După ce s-au spumuit, se adaugă pentru gust o ceapă, un morcov, 1/2 ţelină, o albitură, o sfeclă roşie, toate crestate şi sare.
500-600 g sfeclă se taie foarte subţire, se frecă cu sare, se stropeşte cu oţet şi se înăbuşă. Când sfecla este aproape fiartă se adaugă 300-400 g cartofi tăiaţi în cuburi. Când tocatul e fiert se acreşte după gust, se potriveşte de sare şi se serveşte presărată cu verdeaţă.
Ciorba de sfeclă este mult mai gustoasă, dacă se adaugă în timpul fiertului 20-30 g ciuperci uscate.
Poate fi preparată şi fără oase, în care caz se adaugă la urmă smântână.