Ingrediente:
- 1,2 kg varză acră;
- 200 g costiţă;
- 150 g ceapă;
- 50 g bulion;
- 50 g untdelemn;
- 30 g faină;
- 2 l supă de oase;
Mod de preparare:
Se spală , se taie subţire căpăţână de varză. După ce s-a scurs, se căleşte în jumătate din untdelemn sau untură şi ceapa,adăugându-se câte puţin din supă de oase, preparată separat.
Când varza a fiert, se adaugă în supă costiţa prăjită separat cu bulion de roşii, 2-3 minute şi stinsă cu supă. Se mai adaugă la supă un sos de făină făcut din restul de ceapă şi untură, împreună cu făina. Se potriveşte de sare, se mai adaugă zeama de oase dacă mai este nevoie, se mai dă odată în fiert.
Se poate servi cu cartofi sau orez, arpacaş sau paste făinoase, după plac.