Ciorba de vitel a la grecque - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Ciorba de vitel a la grecque

Ciorba de vitel a la grecque

Ingrediente:

  • un kg carne de viţel;
  • o ţelină;
  • 60 g ceapă;
  • 100 g morcov;
  • 100 g albitură;
  • 60 g orez;
  • 150 g smântână;
  • 2 gălbenuşuri;
  • o lămâie;
  • o legătură pătrunjel;
  • sare;

Mod de preparare:

Se taie pieptul de viţel în bucăţi, se opăreşte, se varsă prima apă şi se pune din nou la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce s-a curăţat de spumă, se adaugă zarzavatul tăiat în cuburi şi brezat foarte puţin în untură.

După o oră de fierbere, se încarcă carnea. Dacă a fiert, se adaugă orezul opărit, se mai fierbe 5-10 minute după care se acreşte cu lămâie sau sare de lămâie, se potriveşte de sare şi se ia oala de pe foc. Se lasă să stea 5-10 minute şi se drege cu gălbenuş cu smântână şi subţiat cu ciorbă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciorba de fasole cu oase de porc afumate Ingrediente: 800 g oase de porc afumate; 300 g fasole uscată; o ceapă; un morcov; o rădăcină de […]
  • Ciorba de varza acra Ingrediente: 1,2 kg varză acră; 200 g costiţă; 150 g ceapă; 50 g bulion; 50 g untdelemn; 30 g […]
  • Ciorba de potroace Ingrediente: 800 g măruntaie de pasăre; o ţelină; 100 g morcov; 100 g albitură; 100 g […]
  • Ciorba de crap pescareasca Ingrediente: un kg crap; 600 g roşii; 60 g ulei; 30 g bulion de roşii; o ţelină; o ceapă; un […]
  • Ciorba de sfecla Ingrediente: 600 g oase; 500 g sfeclă; 25 g oţet; zarzavat de supă; 300 g […]

Comentarii: Ciorba de vitel a la grecque

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player