Ingrediente:
- 2 cepe;
- un morcov;
- un păstârnac;
- un ardei gras;
- 2 litri de apă;
- 2 cartofi mari;
- 2 roşii mari;
- 400 ml borş;
- 25 g tăiţei uscaţi;
- o legătură pătrunjel;
- 2 linguri de ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, păstârnacul şi ardeiul gras se spală, se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-un vas de fierbere peste care se adaugă uleiul.
Se aşează vasul pe foc mic, cu capacul pus şi se încălzeşte până când legumele se înăbuşă.
Se adaugă apă şi se lasă vasul pe foc mic până când termocontrolul atinge temperatura de fierbere.
Între timp se curăţă cartofii, se spală şi se taie în sferturi, câte un sfert pentru fiecare porţie.
Se adaugă bucăţile de cartofi în vas, se pune capacul şi se lasă 15 minute, urmărind să nu se depăşească temperatura de fierbere.
Se adaugă în vasul cu ciorba roşiile curăţate şi tăiate în cubuleţe mici, borşul fiert şi tăiţeii apoi se pune capacul şi se opreşte focul.
După 10 minute se adaugă pătrunjelul proaspăt spălat şi tocat mărunt şi se mai lasă vasul acoperit încă 5 minute.