Ingrediente:
- un piept de pui;
- 3-4 cepe nu prea mari;
- 2 morcovi;
- 200 g de telina;
- 1 ardei verde;
- 450 g de smanatana;
- 3 oua;
- 3-4 catei de usturoi;
- 2 linguri de faina;
- marar si pentrunjel verde;
- condimente (sare, piper, dafin);
Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert in aprox 4 litri de apa. In timp ce fiebe carnea se curata legumele.
Dupa ce am luat spuma, adaugam la fiert ceapa intreaga , morcovul, telina si ardeiul taiate in bucati mari si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce carnea si legumele au fiert bine se scot iar focul trebuie oprit. Carnea se va desface in suvite subtiri iar legumele se paseaza cu blenderul, mai putin ceapa care se arunca. Dupa ce am efectuat aceste operatiuni putem pune carnea si legumele inapoi in oala apoi batem ouale si le adaugam in smantana impreuna cu cele 2 linguri de faina, omogenizandu-bine si se adauga in oala. Se aprinde iarasi focul si se mai da intr-un clocot compozitia, se pun condimentele si amestecam bine.
Se ia de pe foc si se adauga mujdeiul de usturoi si otet dupa gust iar cand ciorba este la temperatura la care se poate servi, punem deasupra mararul si patrunjelul.