Citronada “Ana” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Bauturi » Citronada “Ana”

Citronada “Ana”

 

Ingrediente:

  • 5 litri de apă;
  • 2 lămâi mari;
  • 500 g zahăr;
  • drojdie de bere;
  • 10 stafide;
  • o floare de soc;

Mod de preparare:

Se taie lămâile în felii subţiri, se aşează într-un borcan, se toarnă peste ele 1 l apă fiartă şi se acoperă. Se lasă circa o oră, apoi se adaugă zahărul, drojdia şi cei 4 l apa rece.  Se poate adaugă o floare  de soc care parfumează plăcut. Se amestecă bine şi separat se arde o lingură de zahăr care se stinge cu puţină apă şi se toarnă peste citrodana. Se lasă până a doua zi, se strecoară şi se toarnă sticlă. Se astupa bine şi se leagă dopurile pentru a nu sări. Se serveşte imediat sau se poate păstra 2-3 săptămâni la o temperatură mai scăzută.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Orajada cu Alcool   Ingrediente:  un litru alcool rafinat; coji de portocală; 750 g zahăr; 30 g sare de […]
  • Sirop de Fructe Ingrediente: 5 kg de fructe; un pachet sare de lamaie;  10 g salicilat; 6 litri de […]
  • Suc de lamaie Ingrediente: 3 lamai; 200 g zahar; 2 1/2 l apa; [ad#ad-1]   Mod de preparare:   Se […]
  • Bautura de portocale si lamai   Ingrediente: un kg zahar; 10-12 portocale mici; 4 lamai mari; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Bautura Racoritoare din Capsuni   Ingrediente: 1/2 kg căpşuni; 1/2 kg zahăr; 1 1/2 litru de apă; 1/2 litru de vin; 20 ml […]

Comentarii: Citronada “Ana”

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player