Ciuperci a la grec - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Ciuperci a la grec

Ciuperci a la grec

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci;
  • 300 g ceapă;
  • 3 legături de mărar şi pătrunjel;
  • 100 g ulei;
  • 100 g vin;
  • 2 g sare de lămâie;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Se aleg ciupercile cele mai mici , tari şi albe, se curăţă şi se spală în mai multe ape iar dacă sunt prea mărunt se taie în jumătăţi sau în sferturi.

Se căleşte în ulei încins ceapa tocată foarte mărunt.

Când ceapa a căpătat culoarea galbenă, se adaugă ciupercile, lăsându-le să fiarbă înăbuşit în zeama lor.

Se potriveşte de sare şi piper şi se pune şi sare de lămâie, ele trebuind să aibă un gust acrişor. După ce ciupercile s-au muiat, se adaugă vin alb şi pătrunjel tocat şi se mai lasă să dea odată în fiert. Se mai poate adăuga şi mărar tocat.

Se servesc reci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciuperci calite Ingrediente: ciuperci; ulei; sare piper; ceapă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se aleg […]
  • Ciuperci umplute Ingrediente: 800 g ciuperci; 200 g ceapă; 50 g parmezan; 150 g ulei; 100 g vin; 2 g […]
  • Ciuperci cu smantana Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g smântână; 150 g unt; 800 g lapte; 100 g […]
  • Ciuperci cu masline Ingrediente: 500 g ciuperci; 2 cepe mari; 1 pahar ulei; 2 linguri pasta de bulion sau 1/2 kg rosii […]
  • Ciuperci umplute cu rosii Ingrediente: ciuperci; roşii; sare; ulei; piper; vin; pătrunjel; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Ciuperci a la grec

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player