Ingrediente:
- 800 g ciuperci;
- 300 g ceapă;
- 3 legături de mărar şi pătrunjel;
- 100 g ulei;
- 100 g vin;
- 2 g sare de lămâie;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Se aleg ciupercile cele mai mici , tari şi albe, se curăţă şi se spală în mai multe ape iar dacă sunt prea mărunt se taie în jumătăţi sau în sferturi.
Se căleşte în ulei încins ceapa tocată foarte mărunt.
Când ceapa a căpătat culoarea galbenă, se adaugă ciupercile, lăsându-le să fiarbă înăbuşit în zeama lor.
Se potriveşte de sare şi piper şi se pune şi sare de lămâie, ele trebuind să aibă un gust acrişor. După ce ciupercile s-au muiat, se adaugă vin alb şi pătrunjel tocat şi se mai lasă să dea odată în fiert. Se mai poate adăuga şi mărar tocat.
Se servesc reci.