Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Ingrediente:
Pentru ciuperci:

  •  12 ciuperci mari;
  •  100 ml ulei;
  •  25 g unt;
  •  1 legatura busuioc pentru ornat;

Pentru vinaigrette:

  •  1/2 lamaie, coaja rasa si sucul;
  •  1 lingura otet;
  •  1 lingera capere mici;
  •  1 catel usturoi tocat marunt;
  •  2 linguri ulei;
  •  1 lingurita mustar;
  •  1 lamaie taiata bucati;

Mod de preparare:
Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie. Apoi se adauga lamaile si se amesteca bine de tot.

Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile  cu ulei. Se aseaza cu capul in sus pe o tava, si apoi se toarna  cate 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt sau cate o lingura de untdelemn pe fiecare si  se asezoneaza.

Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas.

Se pune apoi in farfurii si pe deasupra, se toarna  vinegreta. Se presara frunze de busuioc si se serveste.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Mancare de spanac Ingrediente: mancare de spanac; spanac 2kg; sos de la friptura 250ml; supa de carne 250ml; ceapa […]
  • Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii Ingrediente: -250 g arpacs -2 l apa clocotita -2 cepe tocate marunt -100 ml ulei -1 lingurita […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Papricas de iepure Ingrediente: 1 iepure; 1 lingură untură; 3 cepe mari; 100 g slănină; 2 ceşti zeamă de carne; 1 […]
  • Ratota Ingrediente: 3 Oua 1 ceapa 1 carnat de casa 1 cartof lapte ulei sau slanina […]

Comentarii: Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player