Ingrediente:
Pentru ciuperci:
- 12 ciuperci mari;
- 100 ml ulei;
- 25 g unt;
- 1 legatura busuioc pentru ornat;
Pentru vinaigrette:
- 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul;
- 1 lingura otet;
- 1 lingera capere mici;
- 1 catel usturoi tocat marunt;
- 2 linguri ulei;
- 1 lingurita mustar;
- 1 lamaie taiata bucati;
Mod de preparare:
Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie. Apoi se adauga lamaile si se amesteca bine de tot.
Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile cu ulei. Se aseaza cu capul in sus pe o tava, si apoi se toarna cate 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt sau cate o lingura de untdelemn pe fiecare si se asezoneaza.
Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas.
Se pune apoi in farfurii si pe deasupra, se toarna vinegreta. Se presara frunze de busuioc si se serveste.