Ciuperci umplute - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci;
  • 200 g ceapă;
  • 50 g parmezan;
  • 150 g ulei;
  • 100 g vin;
  • 2 g piper;
  • 25 g pesmet;
  • mărar;
  • pătrunjel;
  • sare;

Mod de preparare:

Se aleg ciupercile mari şi rotunde, se rup cozile, se curăţă, se spală în mai multe ape şi se toacă mărunt. Apoi se toacă ceapă mărunt şi se căleşte în ulei, se adaugă cozile tocate şi se prăjesc împreună până scade apa lăsată de acestea. La urmă se adaugă verdeaţa tocată mărunt, pesmet, piper şi sare după gust. După ce compoziţia s-a răcit, se umplu cu ea pălărioarele de ciuperci.

Ciupercile astfel umplute se aşează într-o tavă unsă, se presară cu parmezan şi se dau la cuptor, lăsându-se până se rumeneşte parmezanul.  În cazul când ciupercile s-au rumenit înainte de a fi gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă pe maşina de gătit până scade zeama lăsată de ciuperci. În lipsa se poate stinge şi cu apă. Se lasă să scadă cât este nevoie. Se pune într-un vas separat şi se serveşte odată cu ciupercile.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciuperci umplute cu rosii Ingrediente: ciuperci; roşii; sare; ulei; piper; vin; pătrunjel; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Ciuperci umplute Ingrediente: 500 g ciuperci; 50 ml ulei; 2 linguri de patrunjel si marar […]
  • Ciuperci calite Ingrediente: ciuperci; ulei; sare piper; ceapă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se aleg […]
  • Ciuperci a la grec Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 3 legături de mărar şi pătrunjel; 100 g ulei; 100 g […]
  • Ciuperci cu masline Ingrediente: 500 g ciuperci; 2 cepe mari; 1 pahar ulei; 2 linguri pasta de bulion sau 1/2 kg rosii […]

Comentarii: Ciuperci umplute

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player