Ingrediente:
- 500 g ciuperci;
- 50 g unt;
- 100 g branza telemea;
- 1 lingura de marar sau de patrunjel verde tocat;
- sare;
- 1 lingurita de parmezan ras;
Mod de preparare:
Se pregatesc ciupercile si se pun intr-o cratita la foc sa se moaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt. Cotoarele se toaca si se inabusa de asemenea in alta cratita cu putina sare si unt. Se trece prin masina sau printr-o razatoare branza. Se freaca bine pana devine ca o pasta, se amesteca cu cotoarele tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt.
Cu aceasta pasta, se umplu ciupercile, se presara cu parmezan ras, si deasupra fiecareia se pune o bucatica mica, de unt proaspat.
Se aseaza intr-o farfurie de pamant sau de sticla rezistenta la foc, se dau la cuptor si se tin pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc fierbinti.