Ingrediente:
- ciuperci;
- roşii;
- sare;
- ulei;
- piper;
- vin;
- pătrunjel;
Mod de preparare:
Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pielită şi de seminţe, se lasă să se scurgă, după care se călesc 5-10 minute în ulei încins cu sare şi piper.
Se umplu ciupercile cu roşiile astfel pregătite, se pun într-o tavă unsă cu ulei se dau la cuptor.
Dacă s-au rumenit fără a fi gata se scoate tava şi se pune pe maşină până ciupercile sunt moi şi sosul a scăzut suficient.
Aceste ciuperci se servesc fie ca garnitura fie ca aperitiv.
In aceste din urma caz, se adauga un sos care se prepara din zeama ramasa in tava unde s-au copt ciupercile, sting cu vin si zeama de ciuperci iar in lipsa si cu apa.
Aceste ciuperci se servesc fie ca garnitură fie ca aperitiv.
În acest din urmă caz, se adaugă un sos care se prepară din zeamă rămasă în tava unde s-au copt ciupercile, sting cu vin şi zeama de ciuperci iar în lipsa şi cu apă.