Ingrediente:
- 4 linguri cu varf faina;
- 1-2 oua;
- ½ ceasca lapte;
- 2-3 linguri sifon;
- sare;
- untdelemn.
Mod de preparare:
Faina, albusul, galbenusul de ou si sarea necesara se pun intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, se amesteca mereu cu dosul unei linguri de lemn.
Intr-o tigaie de tabla se pune o lingura de grasime scursa si cu ajutorul unui polonic mai mic se toarna din amestec atata cantitate incat prin invartirea tigaii, aceasta sa fie imbracata intr-o foaie subtire.
In decursul coacerii, cu o pana de gasca se unge partea de la margine. Clatita coapta pe o parte, cu ajutorul unui cutit rotund la varf, se intoarce pe cealalta parte.
Clatitele se pot combina in diferite preparate culinare: branza, carne, legume, dulceata etc.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Clatite http://www.la-cratita.ro/clatite/ […]
hai ca mi-ai facut pofta de clatite o sa o pun pe mama sa faca una dupa retele tale