Clatite - RETETE CULINARE

Retete culinare » Clatite, Desert » Clatite

Clatite

Ingrediente:

  • 4 linguri cu varf faina;
  • 1-2 oua;
  • ½ ceasca lapte;
  • 2-3 linguri sifon;
  • sare;
  • untdelemn.

Mod de preparare:

Faina, albusul, galbenusul de ou si sarea necesara se pun intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, se amesteca mereu cu dosul unei linguri de lemn.

Intr-o tigaie de tabla se pune o lingura de grasime scursa si cu ajutorul unui polonic mai mic se toarna din amestec atata cantitate incat prin invartirea tigaii, aceasta sa fie imbracata intr-o foaie subtire.

In decursul coacerii, cu o pana de gasca se unge partea de la margine. Clatita coapta pe o parte, cu ajutorul unui cutit rotund la varf, se intoarce pe cealalta parte.

Clatitele se pot combina in diferite preparate culinare: branza, carne, legume, dulceata etc.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

2 Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Clatite http://www.la-cratita.ro/clatite/ […]

  2. Bijuterii says:

    hai ca mi-ai facut pofta de clatite o sa o pun pe mama sa faca una dupa retele tale

Comentarii: Clatite

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player