Ingrediente:
- 6 fileuri de cod;
- 6 tulpini de ţelină;
- 3 căţei de usturoi;
- 3 cepe verzi;
- o linguriţă ghimbir ras;
- 3 linguri de margarină;
- o lingură muştar;
- 3 linguri zeamă de lămâie;
- 3 linguri de ulei;
- o lămâie;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se pun în cuva unui robot de bucătărie.
Tulpinile de ţelină se spală şi se taie mărunt, apoi se pun în cuva robotului, împreună cu ghimbirul ras, margarina, muştarul, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Fileul de peşte se spală, apoi se aranjează într-o tavă unsă cu ulei. Pasta de ţelină preparată se întinde pe fiecare file de peşte. Tava se introduce în cuptorul încălzit şi peştele se coace 20-25 de minute, la foc mediu.
Fileurile de cod se servesc calde, cu rondele de lămâie deasupra.