Coltunasi cu carne prajiti - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Coltunasi cu carne prajiti

Coltunasi cu carne prajiti

Ingrediente:

  • 1 ceasca caimac;
  • 2 oua;
  • 1 lingura rom;
  • faina;
  • sare;
  • 2 linguri de untura pentru prajit;
  • carne tocata;

Mod de preparare:

Se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina, cata se cere. Se intinde foaia de aluat – subtire, ca pentru taitei- si se taie patrate cu latura de 6-7 centimetri. 

Apoi, se fac coltunasii propriu-zisi, si se umplu cu carne. Aluatul se indoaie la colturi, astfel incat sa formeze triunghiuri si se lipeste bine pe margini. Ceea ce rezulta se rumeneste in untura/ulei clocotit/a,  pe ambele parti.

Coltunasii se servesc fierbinti, insa pot fi consumati si reci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Coltunasi cu gem Ingrediente: 250 g făină; 2 ouă; 100 g lapte; 60 g unt; pesmet; gem; zahăr […]
  • Coltunasi cu cartofi Ingrediente: 400 g făină; 500 g cartofi; 100 g ceapă; 50 g ulei; 100 g unt; sare; piper; 2 […]
  • Coltunasi umpluti cu varza calita Ingrediente: un kg de varză murată; 200 g untură; 300 g ceapă; piper; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 varză mare; 2 cepe; 1 ceaşcă orez; sare; piper; 1 linguriţă verdeaţă tocată […]
  • Racituri de porc si de vitel Ingrediente: 1 kg de picioare de porc si de vitel; 3 I apa; 1 caciulie mica de […]

Comentarii: Coltunasi cu carne prajiti

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player