Coltunasi cu cartofi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Ingrediente:

  • 400 g făină;
  • 500 g cartofi;
  • 100 g ceapă;
  • 50 g ulei;
  • 100 g unt;
  • sare;
  • piper;
  • 2 ouă;

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se trec prin maşină de tocat. Se adaugă un ou, sare, piper şi ceapă tăiată mărunt şi prăjită în ulei.

Separat se face o cocă din făină, un ou şi apă cât primeşte făina, se amestecă totul bine şi se încinge o foaie subţire, care se decupează cu un pahar. În mijlocul cercului se pune o grămadă din umplutură de cartofi. Se adună marginile apăsându-le ca să se topească. Aceşti colţunaşi se pun în apă cu sare să fiarbă 10-15 minute. Când s-au ridicat deasupra apei, se scot de tomate sau orice alt sos. Se mai pot servi în loc de unt şi opăriţi cu ceapă tăiată foarte mărunt şi prăjită în ulei.

Aceeaşi cocă de colţunaşi, poate fi umplută cu brânza telemea dulce, marmeladă de orice fel, varză călită, carne etc.


Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Coltunasi cu cartofi

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player