Cornulete cu rahat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Cornulete, Pizza si aluaturi » Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Ingrediente:

  • ½ de kg de rahat;
  • 250 g de unt;
  • 200 ml de lapte;
  • 50 g de zahar pudra;
  • 1 lingura cu otet;
  • drojdie de bere;
  • faina;

Mod de preparare:

Se freaca untul pana devine o spuma, se toarna laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia de bere, se mai amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in patru turtite, care se tin la rece 30 minute.
Se intinde cate o foaie subtire, se taie în patratele mici, se pun la mijloc bucatele mici de rahat si se da forma de cornulete. Se coc la foc potrivit, se tavalesc calde in zahar.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cornulete “Ana” Ingrediente: 400 g de faina; 150 g de margarina; 100 g de smantana; 80 ml de lapte; 20 g de […]
  • Cornulete “Viciu” Ingrediente: 250 g de faina; 140 g de unt; 150 g de smantana; sare; gem de caise; zahar […]
  • Cornulete cu crema de nuci Ingrediente: 1 pahar cu unt; 1 pahar cu smantană; 2 pahare cu făina; 1 gălbenuş de ou; un praf […]
  • Cornulete Vichi Ingrediente : 250 g faina; 140 g unt; 150 g smintina; sare; gem de caise; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Cornulete ieftine Ingrediente: 370 g de faina; 2 oua; 65 g de unt sau ulei; 125 g de zahar pudra; 1 zahar […]

Comentarii: Cornulete cu rahat

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player