Cornulete foarte fine - RETETE CULINARE

Retete culinare » Cornulete, Pizza si aluaturi » Cornulete foarte fine

Cornulete foarte fine

Ingrediente:

  • 300 g de faina;
  • 200 g de smantana;
  • 200 g de unt;
  • sare;
  • 300 g de rahat;
  • 60 g de ahar pudra;

Mod de preparare:

Se cerne făina pe o planşetă, la mijloc se pun untul, tăiat în bucăţele, smîntană şi praful de sare. Se frămantă un aluat, care se dă la rece o noapte.
Se întinde o foaie, care se taie în pătrate cu laturile de cîte 4 cm, pentru a obţine cornuleţe foarte mici, şi la mijloc se pune o bucăţică de rahat. Se răsucesc începînd cu un colţ al pătratului.
Se coc la foc potrivit şi se tăvălesc fierbinţi în mult zahăr pudră.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cornulete “Viciu” Ingrediente: 250 g de faina; 140 g de unt; 150 g de smantana; sare; gem de caise; zahar […]
  • Cornulete “Trude” Ingrediente: 250 g de margarina; 8 linguri cu apa clocotita; un praf de sare; faina cat […]
  • Cornulete ieftine Ingrediente: 370 g de faina; 2 oua; 65 g de unt sau ulei; 125 g de zahar pudra; 1 zahar […]
  • Cornulete cu bors Ingrediente: 1 pahar cu ulei; ½ de pahar cu bors; 30 g de drojdie de bere; 750 g de […]
  • Cornulete “Ana” Ingrediente: 400 g de faina; 150 g de margarina; 100 g de smantana; 80 ml de lapte; 20 g de […]

Comentarii: Cornulete foarte fine

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player