Ingrediente:
- 250 g margarină;
- un plic praf de copt;
- 1 plic zahăr vanilat;
- o lingură coajă rasă de lămâie;
- 6 linguri apă rece;
- 3 linguri oţet;
- faină cât cuprinde;
- un borcan gem sau rahat;
- sare;
Mod de preparare:
Margarina se topeşte şi se răceşte.
Peste margarină se adaugă praful de copt, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, un praf de sare, apa şi oţetul. Se amestecă componentele.
Faina cernută se adaugă treptat amestecând continuu, până când aluatul capătă o consistenţă potrivită pentru a fi întins cu sucitorul. Se frământă cu mâinile câteva minute, apoi se lasă să se odihnească o jumătate de oră.
Se taie bucăţi egale din aluat şi se întind cu sucitorul până când foaia capătă o formă rotundă cu grosimea de 2-3 cm.
Fiecare formă rotundă se împarte în 8 triunghiuri. La baza fiecărui triunghi se pune câte o linguriţă de gem sau o bucăţică de rahat şi se rulează, dându-li-se formă de complet.
Aceastea se aşează într-o tavă şi se coc 15 minute, la foc mediu.
Cornuleţele calde se dau prin zahăr pudră şi aranjează pe un platou.