Cornuri dospite, fara ou - RETETE CULINARE

Retete culinare » Cornulete, Pizza si aluaturi » Cornuri dospite, fara ou

Cornuri dospite, fara ou

 Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 1 pahar lapte;
  • 1 păhărel de vin cu ulei;
  • 30 g drojdie;
  • 2 linguri zahăr;
  • 1 linguriţă rasă de sare;
  • rom;
  • vanilie;
  • marmeladă;

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă laptele, uleiul, drojdia muiată mai  inainte în puţin lapte, zahărul, sarea, rom, vanilie.

Se frământă aluatul bine, se lasă să crească. Se împarte în cinci bucăţi şi fiecare bucată se întinde într-o foaie rotundă, cât mai mare, care la rândul ei se împarte în raze, în opt bucăţi, formând opt triunghiuri.

Se pune pe fiecare puţină marmeladă şi se rulează cornul, de la bază spre vârf.

Se lasă puţin să crească, se ung cu ou şi se coc la foc iute. În loc de marmeladă se pot umple cu nuci sau cu mac.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cornuri din aluat de cozonac  Ingrediente: 500 g făină;  25 g drojdie; 2 gălbenuşuri; 3 linguri ulei; 100 g unt […]
  • Cornuri umplute cu branza Ingrediente: 5 cornuri; 200 g margarina; 250 g cascaval sau telemea. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Cornulete foarte fine Ingrediente: 300 g de faina; 200 g de smantana; 200 g de unt; sare; 300 g de rahat; 60 g de […]
  • Cornulete cu crema de nuci Ingrediente: 1 pahar cu unt; 1 pahar cu smantană; 2 pahare cu făina; 1 gălbenuş de ou; un praf […]
  • Cornulete Vichi Ingrediente : 250 g faina; 140 g unt; 150 g smintina; sare; gem de caise; [ad#ad-1] Mod de […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Cornuri dospite, fara ou http://www.la-cratita.ro/cornuri-dospite-fara-ou/ […]

Comentarii: Cornuri dospite, fara ou

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player