Covrigei cu susan - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Covrigei cu susan

Covrigei cu susan

Ingrediente:

  • 1\2 ceasca de lapte
  • 2 linguri de unt topit
  • 100g zahar
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • faina cat se cere
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de susan

Mod de preparare:

Se face un aluat din 1\2 ceasca de lapte, 2 linguri de unt topit, zahar, sare, bicarbonat si faina cat se cere. Se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se fac covrigei rotunzi, mari cat gura unui pahar, se moaie intr-un sirop subtire de zahar cu apa, se dau prin susan si se coc la cuptor pana incep sa se rumeneasca.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Saratele din aluat plamadit Ingredinente: 500g faina 250 g unt topit 1 ou 30 g drojdie lapte cat se cere 1 lingurita de […]
  • Branzoaice taranesti Ingrediente: 1/2 cub de drojdie 2 linguri smantana 1 cana cu apa calduta faina cat cuprinde […]
  • Rulouri cu nuca Ingrediente: 150g branza de vaci 150 g unt 150 g faina 2 linguri rase de zahar 1 praf de […]
  • Inghetata de Zmeura II Ingrediente: un kg de zmeură strivită; 1/2 kg zahăr; un litru de apă; zeamă de la 2 […]
  • Inghetata de Caise II Ingrediente: 1/2 kg de zahăr; 300 g caise decojite şi strivite; zeamă de la 2 lămâi; 60 ml […]

Comentarii: Covrigei cu susan

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player