Covrigei de plamadeala - RETETE CULINARE

Retete culinare » Covrigei, Pizza si aluaturi » Covrigei de plamadeala

Covrigei de plamadeala

Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 125 g unt;
  • 2 ouă întregi;
  • 1 gălbenuş;
  • 3 linguri zahăr;
  • 30 g drojdie;
  • 1/2 ceaşcă lapte;
  • 1/2 Iinguriţă sare;
  • zahăr şi migdale pentru presărat deasupra.

Mod de preparare:

Se face ca mai sus un aluat din drojdie muiată cu jumătate ceaşcă de lapte cald, făină, două ouă întregi, un gălbenuş, zahărul şi sare.

Se fac covrigei rotunzi, se coc la foc iute şi când sunt aproape gata, se ung cu unt şi se presară cu zahăr şi cu migdale pisate.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Covrigei Speciali Ingrediente:       250 g margarina;       250 g […]
  • Covrigei cu unt Ingrediente: 420 g de faina; 3 galbenusuri si un ou intreg; 140 g de zahar vanilat; 280 g de […]
  • Covrigei deliciosi Ingrediente: 250 g de unt sau margarina; 250 g de zahar pudra; 3 oua; ½ pachetel de praf […]
  • Covrigi de Paste Ingrediente: 40 g drojdie de bere lapte cald 1 cutie lapte condensat 6 oua 60 g unt 1 lamaie […]
  • Macaroane gratinate Ingrediente: 500 g macaroane; 100 g unt; 100 g caşcaval; 160 g făină; 3 ouă; 400 g lapte; 30 […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Covrigei de plamadeala http://www.la-cratita.ro/covrigei-de-plamadeala/ […]

Comentarii: Covrigei de plamadeala

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player