Ingrediente:
- 40 g drojdie de bere
- lapte cald
- 1 cutie lapte condensat
- 6 oua
- 60 g unt
- 1 lamaie rasa
- suc de portocale natural
- 300 g faina
- amidon de porumb
- 220 g apa
- 1 esenta de vanilie
- cirese sau smochine (optional)
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in laptele cald, lasam 2 – 3 minute si adaugam laptele condensat, untul si ouale (doar 2 oua, 4 le pastram, unul va trebui batut si restul vor trebui fierte). "Parfumam" compozitia cu lamaia rasa si zaharul.
Urmatorul pas consista in a face aluatul (adaugand amidonul, esenta de vanilie si sucul de portocale natural + apa), dupa care va trebui framantat. Apoi il lasam sa-i creasca volumul. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, il intindem putin (nu mult, trebuie s-aiba forma unui covrig destul de gros si mare). Luam un castron din ceramica (sau un borcan, depinde de grosimea viitorului covrig) si in centru aluatului facem o gaura (cat gura castronului, cu ajutorul castronului evident). Ungem compozitia (covrigul) cu ou, iar apoi punem cele 3 oua (fierte) ramase aluat (unul la ora 12, unul la ora 3, iar altul la ora 8). Mai putem introduce in aluat si cireste, smochine sau ce dorim noi. Dupa ce-am facut toate aceste lucruri, il bagam la cuptor si-l lasam pana devine comestibil (nu exista o limita).