Crema alba - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema alba

Crema alba

 

Ingrediente:

  • un pahar cu lapte;
  • o lingură de faină;
  • 200 g unt;
  • 6-7 linguri de zahăr pudră;

Mod de preparare:

Jumătate din lapte se pune la fiert, iar în cealaltă jumătate se desface făina şi se toarnă peste laptele care fierbe la foc potrivit, lăsând să fiarbă până devine ca o ciulama apoi se dă la rece.

Separat se freacă untul cu zahărul până se face o spumă, se adaugă laptele cu faină, se amestecă, se toarnă câte puţină cremă de la o lămâie şi coajă rasă.

Se freacă până devine omogenă şi se serveşte la pahar.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de cozonac Ingrediente 300g cozonac sirop de zahar cafea sau cacao sau marmelada   Pentru […]
  • Crema moca II   Ingrediente: 2 linguriţe de cafea; 100 g cacao; 4 ouă; 800 g unt; 3 linguri de […]
  • Crema Cafea IV Ingrediente: 150 g zahăr pudră; 4 gălbenuşuri; 5 linguriţe de nescafe; 6 linguri lapte […]
  • Crema de cacao cu zeamil   Ingrediente: 1 l lapte; 2 linguri de zeamil; 2 linguri rase cu cacao; 2-3 linguri de […]
  • Crema moca de vanilie Ingrediente: 50 g faină; 4 gălbenuşuri de ou; 125 g zahăr pudră; 1/2 l lapte; praf de […]

Comentarii: Crema alba

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player