Crema caramel - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Crema caramel

Crema caramel

Ingrediente:

  • 1 l lapte;
  • 4 gălbenuşuri;
  • 100 g zahăr pudră;
  • 1/2 baton de vanilie;
  • 120 g cacao;
  • 50 g cafea boabe;
  • 100 g zahăr pentru caramel;

Mod de prepare:

Se fierbe laptele cu vanilia crestată în lungul ei.

În acest timp se presară caramelul, arzând zahărul pe o ţigaie până se face roşcat. Se toarnă peşte el o jumătate de pahar cu apă caldă şi se lăsa  să fiarbă la foc mic până la dizolvarea caramelului. Se ia de pe foc şi se adaugă cacaua. Se toarnă compoziţia de caramel cu cacao peste lapte.

Separat, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi se pune pe foc moale până se îngroaşă fără a o lăsa să fiarbă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema din zeamil Ingrediente: un litru de lapte; 5 linguri de praf  zeamil; 3 ouă; 300 g zahăr; un baton de […]
  • Crema de cacao la pahar II Ingrediente: 1 kg lapte;  7 linguri de zahăr; 4 linguri de faină; 4 linguri de cacao; un […]
  • Crema de cacao la pahar   Ingrediente: 1/2 pahar cu zahar; 2 linguri de cacao; 1/2 l lapte; 2 linguri rase de […]
  • Crema de cacao cu zeamil   Ingrediente: 1 l lapte; 2 linguri de zeamil; 2 linguri rase cu cacao; 2-3 linguri de […]
  • Crema de zahar ars Ingrediente: 4 ouă; 4 linguri de zahăr; 1 l lapte; un baton de vanilie; 3 linguri de zahăr […]

Comentarii: Crema caramel

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player